aram-1
daniel-1
yve-1

Daniel Krikke

Daniel Krikke is afgestudeerd aan de Hogeschool Kunsten Utrecht, oprichter en directeur van Stichting Ideefix en initiatiefnemer van de succesvolle campagne Het is nooit te laat. Na 6 maanden intensieve therapie bij het AMC, is Daniel in 2011 weer terug gekeerd in het normale leven. Wat volgens Daniel de ‘key’ was tot zijn succes: “Gewoon doen. Gewoon doen, tussen gewone mensen en je langzaam weer normaliseren. En vooral niet constant herinnerd worden aan je ervaringen”. Nu, zes jaar later, is Daniel zeer actief als filmmaker en ondernemer. Daniel kan als geen ander vertellen over de obstakels die overwonnen moeten worden om succesvol te herstellen van een psychose. De seminars van Daniel zijn inspirerend en praktisch tegelijk.

Yve Baya

Yve Baya heeft de opleiding International Media & Entertainment gevolgd aan de Hogeschool Inholland en is oprichter en eigenaar van het audiovisuele productiebedrijf Young Valuable Energy.
Hij kreeg in 2010 een zware psychose met een depressie die daarop volgde. Onder invloed van medicijnen en zijn depressie heeft Yve een omslagpunt weten te bereiken. Yve kwam tot het inzicht dat het ging om een ‘Temporary Defeat’ zoals hij dat zelf zegt. Hij was tijdelijk verslagen. Op het moment dat hij tot dat inzicht kwam, zag hij de mogelijkheden weer die het leven bieden. Vanaf dat punt ging het opwaarts. Hij is zijn werk weer gaan oppakken, iets wat hem weer inspiratie en zelfvertrouwen gaf en is vanuit daaruit verder gaan bouwen. Het gevolg: een eigen bedrijf dat zich richt op audiovisuele producties. Yve staat weer proactief in het leven en hij geniet van de ontwikkelingen die hij doormaakt.

Aram Balian

Aram Balian is Event Producer en mede-oprichter van Je veux Flaner. Aram heeft de opleiding International Hospitality & Event Management afgerond aan het EuroCollege, Management School.
Hij kreeg een zware psychose in 2011. Onder invloed van medicijnen en door behandeling bij het AMC heeft Aram al snel het leven weer kunnen oppakken. Zijn omslagpunt was bij het AMC. “Toen ik gevraagd was na een groepsoefening, wat ik net gezien had tijdens het nieuws, kon ik niet opnoemen wat ik net, 5 minuten geleden gezien had. Toen begreep ik, mijn geheugen werkt niet meer”. Vanaf dat punt heeft hij zich geheel overgegeven aan de hulp van de professionals en dat loonde. Hij was binnen 6 maanden weer ‘hersteld’. Eenmaal thuis begon zijn echte herstel. Het leven weer oppakken. Nu, twee jaar later, heeft Aram een eigen onderneming met drie partners die goed loopt, hij werkt bij een creatief productiebureau, heeft een eigen huis en een stabiele relatie. Aram kan erg inspirerend vertellen over de weg die hij daarvoor heeft moeten bewandelen en welke obstakels hij moest overwinnen om te komen waar hij nu staat.
‘Ik ben een gewone jongen, met een ongewoon verhaal’.
– Aram Balian, ervaringsdeskundige Het is nooit te laat

JE KENT ONS VAN

Over Ons

Stichting Ideefix ondersteunt talenten bij het realiseren van audiovisuele producties, theaterproducties, maatschappelijke events, en multimedia projecten. De doelstelling van de Stichting Ideefix is het in staat stellen van talenten om (audiovisuele) producties te maken zoals korte speelfilms, documentaires, events, theater met een sterk cultureel en maatschappelijke insteek. Daarbij geven we een stem aan groepen die zich in kwetsbare posities bevinden.

Het is nooit te laat is een initiatief van

Get connected